בלוקצ’יין הוא נושא חדש על סדר היום של דירקטורים בחברות שונות ברחבי העולם. יש הבנה כי בלוקצ’יין יכול לחולל מהפכה בחלק מהתעשיות ולשנות לחלוטין את פני האחרות. ולכן מומלץ לדירקטורים כבר מעכשיו להוסיף את נושא הבלוקצ'יין לדיונים על אסטרטגיה של החברה וסיכונים תחרותיים ועדיף להתחיל עם זה בתקופה הקרובה. בנוסף, קיים חשד כי בלוקצ’יין יכול לעורר שינויים משמעותיים בארגונים, כגון להשפיע על מאזן הכוחות בין דירקטורים, מנהלים ובעלי מניות.
סביר להניח כי בלוקצ’יין לא יהפוך לחלק המרכזי בחברות בשנים הקרובות, אבל זה הזמן לחשוב על שילוב של מערכות וכלים מבוססי בלוקצ’יין משום שלמערכות אלו יש את הפוטנציאל לשנות את פני המודלים הפיננסיים והעסקיים, זאת באמצעות הנגשה של מערכות שקופות יותר ללקוחות הקצה של החברות, וכך להפוך את השירות שניתן ללקוח לחסין יותר מפני בעיות באבטחת מידע ומערכות יותר יעילות בגלל שימוש בחוזים חכמים וניהול של ארגונים אוטומטיים מבוזרים. על הדירקטורים לשקול איך יראה פני העסק בסביבת בלוקצ'יין והדוגמא המוחשית ביותר היא הנפקה של מטבעה דיגיטלי בשם "ליברה" ע"י פייסבוק שעלול לשנות את פני המערכת ומאזן הכוחות בעולם הפיננסי.
עם המעבר למערכות מבוססות בלוקצ’יין, דירקטורים יצטרכו להנחות ולבקר את הנהלת החברה לאורך של תהליך הטמעה אשר כולל בין היתר בהבנה בחלופות השונות אשר קיימות בעולם זה.
דירקטורים גם יצטרכו לשקול את היתרונות והחסרונות של בלוקצ’יין על מנת ולוודא כי השימוש במערכות תספק את התועלת הנדרשת ואת הכדאיות הכלכלית הצפויה.
בלוקצ'יין היא טכנולוגיה חדשה אשר תחייב חינוך של דירקטורים ומנהלים על מנת למקסם את יתרונותיה. יחד עם זאת, על הדירקטורים להעריך ולזהות את הסיכונים העשויים להתגלות לאורך הדרך. דירקטורים יצטרכו להסתמך על מומחים מהתחום הבלוקצ'יין על-מנת לבנות עקומת למידה שתאפשר להם להיות גורם פעיל ואפקטיבי בחברה גם בנושא הזה.
דירקטורים צריכים בין היתר להעריך את התוואי התחרותי ואיך החברות המתחרות יוכלו להשתמש במערכות מבוססות בלוקצ'יין על מנת לקבל יתרון תחרותי. ההחלטה שהדירקטורים יצטרכו לקבל האם הם יהיו חלוצים בתחום וינסו לצאת לשוק עם פתרונות מבוססי בלוקצ'יין לפני כולם או להמתין למתחרים ולעקוב אחרי הטמעה של פתרונות שלהם ואחר הבעיות פוטנציאליות שיצוצו תוך כדי התהליך.
חוץ מיתרונות הטכנולוגיים לבלוקצ'יין יש גם אספקט רגולטורי, דירקטורים יצטרכו להבין לעומק את העמדות של גופים רגולטוריים ורשויות שאחראים על הסטנדרטיזציה של התחום. על הדירקטורים להבין את הסיכונים הקיימים בשימוש בטכנולוגיה חדשה ומה הם הסיכונים הרגולטוריים אשר יכולים להיות לחברה משימוש במערכות שיבואו בסתירה עם העמדות של המחוקק.