מנפלאות המוח לנפלאות האדם
400

מנפלאות המוח לנפלאות האדם

סדנה מרוכזת לאנשי מקצועות הטיפול

מרכז סגול למוח ותודעה

בהנחיית  ד"ר נאוה לויט בן נון, ד"ר יוליה גולנד וד"ר נועה אלבלדה

בשלושה ימים מרוכזים הקורס יקנה לך היכרות מעמיקה עם הנושאים המרכזיים בחקר המוח: החל מהתשתית המוחית, דרך מערכות הרגש, המוטיבציה והקוגניציה ועד ליכולת האנושית הייחודית להבין את העצמי ואת האחר. 

הקורס נבנה במיוחד עבור אנשי מקצועות הטיפול ומטרתו לפתח ראייה מחודשת של ההתנהגות הנורמלית והאבנורמלית לאור התובנות מחקר המוח ולהקנות לך הבנות שישרתו אותך בעבודה הטיפולית.

מחיר מוזל בצפון:
  750 ש"ח  900 ש"ח  לסטודנט/סטאז'ר
900 ש"ח 1200 ש"ח  מחיר מלא

מספר המקומות מוגבל!

שריינו לעצמכם מקום!

שם פרטי*
שם משפחה*
מייל:*
סלולרי:*
מקצוע

ימי חמישי
30.5.19 - 8:30-18:00
  6.6.19 - 8:30-13:00 
 13.6.19- 8:30-18:00
מרכז הפעו"ט - רחוב החצב 1 טירת כרמל

פירוט ההרצאות:

המוח המתפתח -בהרצאה זו נכיר את הנוירון, את הסינפסה ואת תאי הגליה ונבין את ההשפעה של שינויים קטנים בהם על תפקוד מוחי והתנהגותי. נלמד כיצד מתפתחת התשתית המוחית המורכבת והמופלאה, מה משפיע על התפתחות זו, וכיצד המגדר של המוח נקבע. נדון בתפיסה שהולכת ומשתנה לגבי התפתחות המוח מתפיסה של הבשלה מוחית לתפיסה של התפתחות "צוותי עבודה במוח", נבדוק כיצד נראה התהליך ההתפתחותי של צוותים אלו ומה קורה כשהוא משתבש.

המוח הגמיש- בהרצאה זו נבין כיצד מתאים עצמו המוח בכל רגע ורגע לסביבה בה הוא נמצא. כיצד המוח מייצג את העולם החיצון, ומשמר את הידע והניסיון שנרכש מרגע לרגע. נבין מה המשמעות של המושג "המוח הפלסטי", מהם המנגנונים הביולוגיים הגורמים לפלסטיות המוחית, מהם התנאים להעברת מידע חדש לזכרון לטווח רחוק, איך שינה וחלומות קשורים לפלסטיות u1492 המוחית ומה קורה כשהתהליכים הפלסטיים המוחיים משתבשים.

המוח הגופני- בהרצאה זו נכיר כיצד המוח קולט ומעצב את העולם שבחוץ ואת העולם הפנימי של הגוף בו הוא נמצא, וכיצד הוא מגיב ופועל על עולם זה. נלמד על הקשר ההדדי בין המוח לגוף באמצעות המערכת האוטונומית, המערכת ההורמונלית ומערכת החיסון. נדון כיצד המוח מגיב לעולם ומה הן המוטיבציות לתנועה. לבסוף נדבר על מצבים אבנורמליים כגון אוטיזם מנקודת המבט של מערכות אלו.

התזמורת המוחית- בהרצאה זו נבחין בין רשתות אנטומיות לרשתות תפקודיות ונדון במשמעויות של התפיסה הרשתית להבנת תפקוד המוח כתזמורת מכווננת. נבחן כיצד משתנה הרשת התפקודית במצבי מודעות שונים, נדון בקשר בין אי תקינות רשתית לפסיכופתולוגיות שונות ונדון במשמעות של "עמידות מוחית". לבסוף נבדוק כיצד הבדלים ב"כיוונון המוחי" יכולים להסביר הבדלים אינדיבידואליים ומושגים כגון אישיות וטמפרמנט.

המוח המרגיש- והמשתוקק בהרצאה זו נסקור את המערכות המוחיות התומכות בתפקוד רגשי וכן את המערכות הקשורות למערכת התגמול. נבדוק כיצד באים לידי ביטוי רגשות שונים במוח, אילו מנגנונים עומדים בבסיס של תהליכי ויסות רגשי, ומה עומד בבסיס ההבדלים הבינאישיים בתפקוד הרגשי. נכיר גם את מערכות התגמול במוח שצובעות עבורנו את העולם בצבעים של "נעים" ו"לא נעים" ועומדות בבסיס הכמיהות וההתמכרויות שלנו. לבסוף נדבר על מצבים אבנורמליים כגון הפרעת קשב וריכוז, הפרעה טורדנית כפייתית ) - OCD ( או דכאון מנקודת מבט של מערכות אלו.

המוח החושב- והקשוב בהרצאה זו נלמד על המערכות המוחיות התומכות ב"קוגניציה" וביכולות השליטה והבקרה של המוח וכן נכיר את מערכות הקשב השונות. נבדוק האם האזור הפרה פרונטלי אחראי בלעדית לקוגניציה גבוהה ונכיר מי עוד תומך בה בתפקידיה החשובים. נבדוק מה באמת ההבדל בין המוח הימני למוח השמאלי, מה עומד בבסיס של קבלת החלטות והאם באמת אפשרית קוגניציה ללא מערכות רגש. נכיר את מערכות הקשב השונות ונבין באמצעותן את המושג "דינמיקה בין רשתית" וכיצד רשתות רבות עובדות יחד כדי לתמוך ביכולת שונות.

המוח הספונטני- הרצאה זו תעסוק במצב מוחי שהוזנח במשך שנים רבות אך כיום מלהיב את הקהילה המדעית : מה קורה במוח כאשר האדם אינו עוסק במשימה כלשהי ? נכיר את רשת המנוחה ודרך רשת זו נתוודע למהפך אשר קרה בתקופה האחרונה בתפיסת תיפקודו הבסיסי של המוח. במהלך ההרצאה נדבר על ההבנה שהמוח מאורגן ברשתות וכן מה משמעות של רשת מוחית. נכיר את הרשתות הבסיסיות במוח ונראה כיצד ניתן לחקור פתולוגיות דרך חקר הרשתות. כמו כן, נדבר על התפקיד האקטיבי של המוח ביצירת מציאות.

העצמי המוחי- בהרצאה זו נחפש יחד את ה- - SELF במוח. נבדוק האם קיים אזור או רשת מוחית המוקדשת לתפקוד ה"עצמי" ואילו עוד תפקודים מוחיים מעורבים ב"עצמי המוחי". נבחן גם מה קורה לעצמי המוחי בפתולוגיות שונות כגון דיכאון, וסכיזופרניה ואוטיזם.

המוח החברתי- גילויים של נוירוני המראה בתחילת שנות התשעים יצר גל חסר תקדים של מחקרים חדשים אשר הביאו להיווצרותו של מודל מוחי חדש, והוא מודל המוח החברתי. בהרצאה זו נכיר את מנגנוני המראה במוח האדם ונבדוק כיצד הם מאפשרים להבין את האחר, להרגיש את האחר ולפעול עם האחר בצורה אינטואיטיבית ויעילה. כמו כן, נבדוק כיצד מערכות המראה שופכות אור חדש על תופעות חברתיות מעניינות כגון נטייה אוטמטית אנושית לחיקוי וסינכרון בינאישי. לבסוף נדון בשאלה המרתקת כיצד הבנת העצמי קשורה להבנת האחר במוח.

המוח האמפתי- הרצאה זו תעסוק בבסיס הביולוגי של פסגת היכולות האנושיות והיא היכולת האמפטית. נשאל מה הם המרכיבים החיוניים של אמפתיה בינאישית ונילמד את המנגנונים המוחיים הרלוונטים. כמו כן נציג את המסלול ההתפתחותי של אמפתיה ונבדוק האם יכולת אמפתית היא תוצר של התפתחות קוגנטיבית או שמא זו יכולת ביולוגית מולדת והישרדותית.


ד"ר נאוה לויט בן נון, ד"ר יוליה גולנד וד"ר נועה אלבלדה הן חוקרות ומרצות במרכז סגול למוח ותודעה, בית ספר ברוך איבצ'ר לפסיכולוגיה, המרכז הבינתחומי הרצליה. המרצות מקיימות את הסדנה מתוך אמונה כי היכרות עם עבודתו של המוח האנושי יכולה להוביל לתובנות משמעותיות בתפיסת העולם הטיפולית והאישית של משתתפי הסדנה. המנחות הינן בעלות ניסיון רב בהעברת ידע מורכב בשפה פשוטה וקליטה.