|
** מיוחד לשבועות **
3 מתכונים לעוגות גבינה
ללא קמח וללא תוספת סוכר
|
עוגות פירורים אישיות |
מצרכים לעוגות:
500 ג' גבינת שמנת 5%
2 ביצים
כף תמצית וניל
כף מיץ לימון
1/2 כוס שמנת חמוצה
כוס אגבה
מצרכים לפירורים:
חצי כוס קמח שקדים
רבע כוס אגבה
|
|
אופן הכנת העוגות:
מקציפים את כל החומרים במהירות נמוכה עד לקבלת תערובת אחידה.
מחלקים את התערובת ל6-8 קעריות הגשה ומקררים לפחות 8 שעות.
מפזרים מעל את הפירורים באופן אחיד. מקררים לעוד שעה.
אופן הכנת הפירורים:
מחממים תנור ל-180 מעלות.
מערבבים את קמח השקדים והאגבה עם הידיים עד לפיזור אחיד של האגבה.
מרפדים תבנית בנייר אפייה ומפוררים את התערובת לפירורים גסים.
אופים 7-10 דקות עד שהפירורים בצבע זהוב עד חום בהיר.
מקררים לפני הפיזור על העוגות.
|
עוגת גבינה אפויה
|
מצרכים:
4 ביצים מופרדות
3 כפות קמח קוקוס, או 6 כפות קמח שקדים
גביע גבינה לבנה 3%
גביע שמנת חמוצה
כוס "כמו סוכר" או סוכר קוקוס
|
|
אופן ההכנה:
מחממים תנור מראש ל-180 מעלות.
מקציפים את החלבונים (הלבן של הביצה) עם חצי כוס "כמו סוכר"/סוכר קוקוס.
בקערה נפרדת מערבבים את כל שאר החומרים.
בתנועות קיפול מערבבים את תערובת הגבינה לתוך קצף הביצים.
זהירות לא לשבור את הקצף.
משמנים תבנית קפיצית עגולה בתרסיס שמן ושופכים פנימה את התערובת.
אופים 50 דקות, מכבים את התנור ומשאירים בתנור סגור שעתיים.
במשך הזמן הזה אסור לפתוח את התנור כי העוגה תקרוס במרכז.
מקררים ומגישים קר.
|
|
עוגת גבינה ותותים/אוכמניות
לא אפייה |
מצרכים:
500 ג' גבינת שמנת 5%
2 ביצים
כף תמצית וניל
כף מיץ לימון
1/2 כוס שמנת חמוצה
כוס אגבה
1/2 חבילת ג'לטין (מוכן לפי ההוראות על האריזה)
1 צנצנת ריבת אוכמניות ללא סוכר
תותים טריים
|
|
אופן ההכנה:
מקציפים את כל החומרים למעט האוכמניות והג'לטין במהירות נמוכה עד לקבלת תערובת אחידה.
מוסיפים את הג'לטין תוך כדי המשך הקצפה במהירות הנמוכה ביותר.
מוזגים את התערובת לתבנית פיירקס ומקררים לפחות 8 שעות.
מוזגים מעל הכל את האוכמניות ומפזרים באופן אחיד.
מקררים עוד שעה.
אפשר להוסיף למעלה גם תותים טריים.
חג שמייח
|
רוצה להיות רזה בקיץ
וללבוש כל מה שבא לך?
לחצי על התמונה:
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|