שתף    שלח לחבר  

איזה מזל שנפגשנו

קורס בישול טבעוני  מקיף, טעים, יסודי 

איך נראה לכם מטבח טבעוני ביתי שמכין מטעמים מגוונים ובלתי נשכחים בלי הפסקה?

לשר - המרכז ללימודי בישול ואורח חיים בריא הוקם במיוחד לפני 16 שנים כדי לתת מענה מדויק לבשלנים שרוצים להכניס ידע מעשי רב שיהפוך את אורח חייהם לבריא טעים ועשיר כאחד.

אנו מייחדים את קורס הבישול בשביל אנשים מכל הגילאים שבחרו ללמוד את אומנות הבישול מהבסיס וכך לקבל את הכלים שבזכותם יוכלו לבשל ארוחות מגוונות, מזינות וטעימות ללא הגבלה.

בזכות הידע הרב שתקבלו בכל שיעור בסדרה אפשר לגשת למטבח הביתי ולהתחיל לבשל בהנאה אוכל ברמה גבוהה בזמן קצר וביעילות שתשתפר כל הזמן.

נושאי הקורס בנויים כדי שבסוף 12 המפגשים כל משתתף יודע ומבין איך יוצרים מגוון מטעמים מזינים ממבחר חומרי הגלם שקיימים היום בשוק, כולם טועמים ואפילו לוקחים הביתה ממה שהכינו.

כל השיעורים מחולקים לשלב הסברים ושלב בישול מעשי שכולם מתנסים בו.
 

נושאי הקורס :

נושאי הקורס בנויים כך שכל שיעור מכין את המשתתפים לשיעור הבא ואלו הנושאים:

1. מבוא - למה אוכל לא משמין, איך הופכים מוס שוקולד לבריא, איך הופכים אוכל לטעים ללא תוספות מיותרות ואיך מקצרים את זמן הבישול בחצי בזכות כלי בישול מתאימים הם רק קמצוץ ממה שלומדים במפגש המבוא שבזכותו כללי המטבח הופכים להיות ברורים וידידותיים יותר והכי חשוב מתחילים ליהנות מזמן הבישול.

2. ירקות - לשימוש נכון עם כלי בישול וחומרי הגלם יש כללי ברזל ברורים. לחתוך רק עם סכין שחותכת בצורה אחידה שתדגיש את מאפיניו הכלליים של חומרי הגלם (צבע, מרקם, טעם, ריח, צורה). איך קונים, מנקים, מאחסנים וחותכים את הירקות, איך נבחר לרכך אותם בצורה שתדגיש ותתאים לאופי האכילה או השימוש המתקדם של חומר הגלם לאחר ריכוכו. איך נדע לתזמן את ריכוך הירקות על ידי אופיים המיוחד ומתי הוא הזמן המדויק לאכול אותם. כל אלו ועוד הם שאלות מהותיות בכל בישול שקיים ולכן הבנתן הן תנאי הכרחי להנאה והצלחה חוזרת של הכנת כל תבשיל ומאפה.

3. מרקים - אם נכניס לסיר קצת ירקות עם מים יתקבלו ירקות מדוללים במים או מים עם קצת ירקות רכים. כדי שיתקבל מרק משובח, טעים ומזין צריך להבין את היחס בין מרכיבי המרק לנוזלים, מהם נוזלים של מרק (ציר), איך מכינים ציר ואת כל סוגי המרקים ביעילות ובזמן קצר. איך נדע לבשל את כל סוגי המרקים על פי שלושה קבוצות / סוגי מרקים?

4. פסטה ורטבים – אולי לא תאמינו, אבל בפעם השלישית שתכינו לבד פסטה טרייה בבית תגלו שזמן הבישול וההכנה של פסטה טרייה ויבשה דומה. צריך לראות ולהבין איך הבנת מהות הבצק והתאמתו לסוג הפסטה מקצר את הכנתו ומבטיח פסטה אמיתית איכותית, טעימה ומזינה. רוטב של פסטה מורכב מבסיס ותוספות, מהוא הבסיס ואיך משלבים את התוספות.

5. שמרים - מהו הלחם המושלם? איך מכינים אותו בבית? איך מצליחים להכין לחם בבית גם בשגרה עמוסה ולמה הלחם הביתי שתכינו בעצמכם יהיה הלחם הכי טוב שתכירו באחריות. מה הופך בצק שמרים לעוגת שמרים עשירה ונימוחה? מהו סוד הפיצה המנצחת?

6. מתוקים ומאפים – על היותו טעם המתוק טעם החיים קשה להתווכח . איך מכינים בקלות וביעילות קינוחים טבעונים שמרשימים בפעם הראשונה והשנייה והשלישית וכל פעם מחדש.

7. פשטידות וקישים – ההזדמנות להשתגע ולחבר כמה חומרי גלם טעימים למאפה עסיסי שיפאר כל שולחן אירוח.

8. עולם הקיטניות כולו בהישג ידך – בשיעור זה מכירים את קבוצות הקיטניות שקיימות ולומדים איך הופכים אותם לסלטים, מטבלים, ממרחים תבשילים ומאפים מרשימים, טעימים וצבעוניים.

9. ממולאים – איך מכינים את האוכל הכי מנחם שיש?, הכי ביתי שיש והכי מגוון שאפשר לעשות, כל הדרכים ליהנות מהכנת מגוון ממולאים ומילויים טעימים ומזינים. למה מחר הממולאים תמיד יהיו יותר טעימים.

10. קציצות ותוספות המבורגר, קציצות מטוגנות, קציצות מבושלות ועוד המון הם קציצות שהכיף הגדול הוא האופציה לגוון את מה שיש בתוכן אבל יש כללים ברורים שבזכותם הם יהיו טעימות וישארו עסיסיות. מה יעשו הקציצות ללא התוספות? הפעם בשיעור נלמד להכין תבשילי אורז וירקות משובחים ועשירים.

11.קוקטייל – איך ניראת מסיבה ענקית של מטעמים קטנים?
האירוח המושלם הוא לטעום מכל העולמות אבל במנות קטנות, איך נערכים לאירוח מסוג קוקטייל שבקלות יאומץ ויהפוך לדרך מהנה וטעימה לארח ולגוון שוב ושוב עם מטעמים חדשים.

12. ארוחה איטלקית שמשלבת מעדנים קלאסים כמו ריזוטו, לזנייה, מאפיי שמרים מיוחדים וקינוח מנחם.

ארוחה איטלקית היינו שיעור טעימה מקורס בישול טבעוני ההמשך שעוסק בבניית תפריטים לפי עמים ובתזמון של הכנת ארוחה מורכבת מ א' ועד ת'.

מבנה הקורס ותכניו יוצרים גישה חדשה לבישול ואפייה, גישה שבה מבינים את אופיים המיוחד של כל חומרי הגלם המוצאים היום למכירה ואיך על ידיי עיבוד נכון אפשר ליצור מהם מטעמים מזינים וטעימים ביעילות ובהנאה מרובה.

שימו לב! המטרה היא לתת לכם מערך שלם של כלים שבעזרתם תוכלו ליהנות להכין בבית אוכל משובח, טעים ומזין כחלק משגרה וללוות אתכם בתהליך של שדרוג המטבח שלכם לכזה שיהיה מוכן ליצור הרגלים של הכנת אוכל שמתאים לאורח חיים בריא.

כדי שהיחס יהיה אישי כל מצטרף נכנס לקבוצת הוואט צאפ של הכיתה כדי שבכל זמן יוכל לשתף ולשאול את השף שאלות על הנלמד בקורס



 

מה כוללת סדרת המפגשים שתהפוך לכם את המטבח למרכז שופע יצירתיות ומטעמים

ספר בישול שמכיל בתוכו תוכן וקישורים רבים לדרכים להכניס לחיינו אוכל מזין וטעים כחלק משגרה מציאותית ולפעמים מהירה במיוחד עם ילדים ועבודה...


אורך הקורס: 12 מפגשים פעם בשבוע

אורך כל שיעור: 3 שעות 

עלות הקורס :  4100 ₪ 

                                                                                

   

שתף   077-4602678

תנאי הרשמה:

* השלמת שיעור בגין היעדרות מכל סיבה שתהיה הינה ללא עלות.

* עבור ביטול השתתפות בקורס יגבו דמי ביטול בסך 300 ₪.

* לא יינתן החזר כספי לתלמיד אשר החל לימודיו החל מהשיעור הראשון.


רחוב קהילת ורשה 78 ת"א  טל - 0774602678

[[ טופס מוטמע-12967]] 

לשר - המרכז ללימודי בישול ואורח חיים בריא הוקם במיוחד לפני שמונה שנים כדי לתת מענה מדויק לבשלנים שרוצים להכניס ידע מעשי רב שיהפוך את אורח חייהם לבריא טעים ועשיר כאחד.

אנו מייחדים את קורס הבישול בשביל אנשים מכל הגילאים שבחרו ללמוד את אומנות הבישול מהבסיס וכך לקבל את הכלים שבזכותם יוכלו לבשל ארוחות מגוונות, מזינות וטעימות ללא הגבלה.

בזכות הידע הרב שתקבלו בכל שיעור בסדרה אפשר לגשת למטבח הביתי ולהתחיל לבשל בהנאה אוכל ברמה גבוהה בזמן קצר וביעילות שתשתפר כל הזמן.

נושאי הקורס בנויים כדי שבסוף 12 המפגשים כל משתתף יודע ומבין איך יוצרים מגוון מטעמים מזינים ממבחר חומרי הגלם שקיימים היום בשוק, כולם טועמים ואפילו לוקחים הביתה ממה שהכינו.

כל השיעורים מחולקים לשלב הסברים ושלב בישול מעשי שכולם מתנסים בו.
 

נושאי הקורס :

נושאי הקורס בנויים כך שכל שיעור מכין את המשתתפים לשיעור הבא ואלו הנושאים:

1. מבוא - למה אוכל לא משמין, איך הופכים מוס שוקולד לבריא, איך הופכים אוכל לטעים ללא תוספות מיותרות ואיך מקצרים את זמן הבישול בחצי בזכות כלי בישול מתאימים הם רק קמצוץ ממה שלומדים במפגש המבוא שבזכותו כללי המטבח הופכים להיות ברורים וידידותיים יותר והכי חשוב מתחילים ליהנות מזמן הבישול.

2. ירקות - לשימוש נכון עם כלי בישול וחומרי הגלם יש כללי ברזל ברורים. לחתוך רק עם סכין שחותכת בצורה אחידה שתדגיש את מאפיניו הכלליים של חומרי הגלם (צבע, מרקם, טעם, ריח, צורה). איך קונים, מנקים, מאחסנים וחותכים את הירקות, איך נבחר לרכך אותם בצורה שתדגיש ותתאים לאופי האכילה או השימוש המתקדם של חומר הגלם לאחר ריכוכו. איך נדע לתזמן את ריכוך הירקות על ידי אופיים המיוחד ומתי הוא הזמן המדויק לאכול אותם. כל אלו ועוד הם שאלות מהותיות בכל בישול שקיים ולכן הבנתן הן תנאי הכרחי להנאה והצלחה חוזרת של הכנת כל תבשיל ומאפה.

3. מרקים - אם נכניס לסיר קצת ירקות עם מים יתקבלו ירקות מדוללים במים או מים עם קצת ירקות רכים. כדי שיתקבל מרק משובח, טעים ומזין צריך להבין את היחס בין מרכיבי המרק לנוזלים, מהם נוזלים של מרק (ציר), איך מכינים ציר ואת כל סוגי המרקים ביעילות ובזמן קצר. איך נדע לבשל את כל סוגי המרקים על פי שלושה קבוצות / סוגי מרקים?

4. פסטה ורטבים – אולי לא תאמינו, אבל בפעם השלישית שתכינו לבד פסטה טרייה בבית תגלו שזמן הבישול וההכנה של פסטה טרייה ויבשה דומה. צריך לראות ולהבין איך הבנת מהות הבצק והתאמתו לסוג הפסטה מקצר את הכנתו ומבטיח פסטה אמיתית איכותית, טעימה ומזינה. רוטב של פסטה מורכב מבסיס ותוספות, מהוא הבסיס ואיך משלבים את התוספות.

5. שמרים - מהו הלחם המושלם? איך מכינים אותו בבית? איך מצליחים להכין לחם בבית גם בשגרה עמוסה ולמה הלחם הביתי שתכינו בעצמכם יהיה הלחם הכי טוב שתכירו באחריות. מה הופך בצק שמרים לעוגת שמרים עשירה ונימוחה? מהו סוד הפיצה המנצחת?

6. מתוקים ומאפים – על היותו טעם המתוק טעם החיים קשה להתווכח . איך מכינים בקלות וביעילות קינוחים טבעונים שמרשימים בפעם הראשונה והשנייה והשלישית וכל פעם מחדש.

7. פשטידות וקישים – ההזדמנות להשתגע ולחבר כמה חומרי גלם טעימים למאפה עסיסי שיפאר כל שולחן אירוח.

8. עולם הקיטניות כולו בהישג ידך – בשיעור זה מכירים את קבוצות הקיטניות שקיימות ולומדים איך הופכים אותם לסלטים, מטבלים, ממרחים תבשילים ומאפים מרשימים, טעימים וצבעוניים.

9. ממולאים – איך מכינים את האוכל הכי מנחם שיש?, הכי ביתי שיש והכי מגוון שאפשר לעשות, כל הדרכים ליהנות מהכנת מגוון ממולאים ומילויים טעימים ומזינים. למה מחר הממולאים תמיד יהיו יותר טעימים.

10. קציצות ותוספות המבורגר, קציצות מטוגנות, קציצות מבושלות ועוד המון הם קציצות שהכיף הגדול הוא האופציה לגוון את מה שיש בתוכן אבל יש כללים ברורים שבזכותם הם יהיו טעימות וישארו עסיסיות. מה יעשו הקציצות ללא התוספות? הפעם בשיעור נלמד להכין תבשילי אורז וירקות משובחים ועשירים.

11.קוקטייל – איך ניראת מסיבה ענקית של מטעמים קטנים?
האירוח המושלם הוא לטעום מכל העולמות אבל במנות קטנות, איך נערכים לאירוח מסוג קוקטייל שבקלות יאומץ ויהפוך לדרך מהנה וטעימה לארח ולגוון שוב ושוב עם מטעמים חדשים.

12. ארוחה איטלקית שמשלבת מעדנים קלאסים כמו ריזוטו, לזנייה, מאפיי שמרים מיוחדים וקינוח מנחם.

ארוחה איטלקית היינו שיעור טעימה מקורס בישול טבעוני ההמשך שעוסק בבניית תפריטים לפי עמים ובתזמון של הכנת ארוחה מורכבת מ א' ועד ת'.

מבנה הקורס ותכניו יוצרים גישה חדשה לבישול ואפייה, גישה שבה מבינים את אופיים המיוחד של כל חומרי הגלם המוצאים היום למכירה ואיך על ידיי עיבוד נכון אפשר ליצור מהם מטעמים מזינים וטעימים ביעילות ובהנאה מרובה.

שימו לב! המטרה היא לתת לכם מערך שלם של כלים שבעזרתם תוכלו ליהנות להכין בבית אוכל משובח, טעים ומזין כחלק משגרה וללוות אתכם בתהליך של שדרוג המטבח שלכם לכזה שיהיה מוכן ליצור הרגלים של הכנת אוכל שמתאים לאורח חיים בריא.

כדי שהיחס יהיה אישי כל מצטרף נכנס לקבוצת הוואט צאפ של הכיתה כדי שבכל זמן יוכל לשתף ולשאול את השף שאלות על הנלמד בקורס



 

מה כוללת סדרת המפגשים שתהפוך לכם את המטבח למרכז שופע יצירתיות ומטעמים

ספר בישול שמכיל בתוכו תוכן וקישורים רבים לדרכים להכניס לחיינו אוכל מזין וטעים כחלק משגרה מציאותית ולפעמים מהירה במיוחד עם ילדים ועבודה...


אורך הקורס: 12 מפגשים פעם בשבוע

אורך כל שיעור: 3 שעות 

עלות הקורס :  4100 ₪ 

                                                                                

   

שתף   077-4602678

תנאי הרשמה:

* השלמת שיעור בגין היעדרות מכל סיבה שתהיה הינה ללא עלות.

* עבור ביטול השתתפות בקורס יגבו דמי ביטול בסך 300 ₪.

* לא יינתן החזר כספי לתלמיד אשר החל לימודיו החל מהשיעור הראשון.


רחוב קהילת ורשה 78 ת"א  טל - 0774602678

[[ טופס מוטמע-12967]]